English | Български
Къде съм? > Начало > Ученически клуб по биоспелеология

За контакти:
телефон: 02 9885116 (в. 678)
е-поща:

Ученически клуб по биоспелеология


Мечтаете ли да сте откриватели? Възхищавате ли се на места напълно недокоснати от човека? Чудите ли се що за живот се чувства добре под земята? Ако отговаряте с 'Да' на някой от тези въпроси, то мястото ви е при нас или по-точно в Ученическия клуб по биоспелеология към Националния природонаучен музей. Тук ще научите:

как се образуват пещерите и защо са важни за останалата част от света;
какъв живот е възможен при пълната липса на светлина;
могат ли живи организми да ядат камъни;
по какво пещерните животни се различават от наземните;
с какво толкова са специални прилепите;
що за хора са пещерняците.

Заниманията се провеждат един път седмично и включват както теоретични лекции, така и практически занимания. Ще се запознаем отблизо с 'пещерните' експонати в музея, ще си поговорим за изследователски експедиции и ще разгледаме под бинокуляр най-малките обитатели на подземното царство.

Подготвяйки се за открития, ще разпъваме прилепни мрежи, ще послушаме ехолокацията и сами ще отгледаме микроорганизми. Всеки млад изследовател, преминал през курс от 8 занимания, ще има възможност да посети истинска пещера и да предизвика способностите и въображението си в светлината на собствения си челник.

Клубът е предназначен за ученици над 5-ти клас с подчертан интерес към биологията, желаещи да изграждат изследователските си умения в реална научно-приключенска обстановка. Цената на един курс е 70 лв. и включва 8 занимания по 2 учебни часа, провеждани в залите на Националния природонаучен музей. Цената на пещерната практика е 30 лв., в които влизат транспортните разходи, застраховката и необходимата екипировка. Програмата се предлага както на български, така и английски.

За записване:

089 8658936 Ния Тошкова
088 8432110 Виолета Желязкова