English | Български
Къде съм? > Начало > За нас > Новини

Стефания Каменова е избрана за посланик на гражданската наука в рамките на Европейския проект за гражданска наука (c) НПМ

Стефания Каменова е избрана за посланик на гражданската наука в рамките на Европейския проект за гражданска наука

1 ноември 2023 14:30

Д-р Стефания Каменова, гл. асистент в Националния природонаучен музей при БАН е избрана за посланик на гражданската наука в рамките на Европейския проект за гражданска наука. Д-р Каменова ще бъде българският представител в международната мрежа от посланици, представляващи всяка от 27-те европейски държави и Обединеното кралство.

Проектът е финансиран от Европейския съюз и основната му цел е да координира и обедини дейността на различните граждански научни инициативи в цяла Европа. Гражданската наука, която вече намира своите представители и у нас, ще ползва позицията на д-р Каменова, за да популяризира инициативите и да разширява възможностите за ползване на ресурсите за гражданска наука на национално ниво в сътрудничество с европейски партньори. Амбицията на проекта е да се изгради силна българска гражданска научна общност, обединяваща граждани от различни общности, учени и заинтересовани страни, ангажирани с управлението и опазването на биоразнообразието в България.

Можете да научите повече за Европейския проект за гражданска наука в онлайн платформата с отворен достъп EU-Citizen.Science тук: https://eu-citizen.science/about/.

Версия за печат