English | Български
Къде съм? > Начало > За нас > Новини

Официална делегация от Нигерия посети Националния природонаучен музей при БАН (1) (c) НПМ
Официална делегация от Нигерия посети Националния природонаучен музей при БАН (2) (c) НПМ
Официална делегация от Нигерия посети Националния природонаучен музей при БАН (3) (c) НПМ
Официална делегация от Нигерия посети Националния природонаучен музей при БАН (4) (c) НПМ
Официална делегация от Нигерия посети Националния природонаучен музей при БАН (5) (c) НПМ

Официална делегация от Нигерия посети Националния природонаучен музей при БАН

2 май 2023 18:20

Официална делегация, водена от държавния министър на индустрията, търговията и инвестициите на Федерална република Нигерия, г-жа Мариам Катагум, посети Националния природонаучен музей при БАН на 26 април 2023 по предложение на Н. Пр. Янко Йорданов, посланик на България в Абуджа.

Делегацията беше посрещната от проф. Павел Стоев, директор на музея и проф. Петър Берон, работил като изследовател от 1976 до 1979 г. в Нигерия.

По време на посещението двамата учени представиха най-ценните експонати от колекцията на музея и запознаха гостите с плановете си за съвместна работа с изследователи от Нигерия.

Министър Мариам Катагум беше впечатлена от разказите на проф. Петър Берон за работата му като управител на природни резервати и в изграждането на музей и зоологическа градина в град Джос, Нигерия преди 45 години.

Проф. Берон подари на министър Мариам Катагум копие от книгата си „Сану, Батуре!“, посветена на този период от неговия живот.

Правителствената и бизнес делегация е на посещение в България по покана на министъра на икономиката и индустрията, г-н Никола Стоянов.

Версия за печат