English | Български
Къде съм? > Начало > За нас > Новини

Националният природонаучен музей при БАН с първа награда за музейна образователна дейност (c) НПМ
Националният природонаучен музей при БАН с първа награда за музейна образователна дейност (1) (c) НПМ
Националният природонаучен музей при БАН с първа награда за музейна образователна дейност (2) (c) НПМ

Националният природонаучен музей при БАН с първа награда за музейна образователна дейност

1 ноември 2022 19:30

В Деня на народните будители, на официална церемония, състояла се в галерия Средец на Министерството на културата, Националният природонаучен музей при Българската академия на науките бе отличен с първа награда в категорията Национален музей за приноса си в популяризирането на културното наследство и изкуствата чрез създаване и въвеждане на музейни образователни програми. Заместник-министърът на културата, доц. Пламен Славов връчи грамотата на проф. Павел Стоев, директор на музея.

Престижната награда бе присъдена за дейностите, извършени от образователния екип на музея през 2021 г., в рамките на проект Образование с наука — II, финансиран от Министерството на образованието и науката. Те включват редица програми с присъствено, неприсъствено и смесено провеждане на заниманията, разпределени в три модула.

# В час с НПМ-БАН: Заниманията подпомагат образователния процес през учебната година, като дават възможност за пряк контакт с учените както на място в музея, така и с посещения на учените в училища.

# Училище за учители: Програмата е насочена в помощ на преподавателите по природни науки в училищата и на студенти с профил педагогика от биологическите специалности. Целта ѝ е, да повиши увереността на учителите при работа с актуални научни постижения от областта им на преподаване чрез различни възможности за сътрудничество с представителите на научната общност.

# Да изследваме заедно: Дейността има за цел да запознае учениците с научната работа чрез участие в реални изследователски дейности.

В отговор на приветствието на г-жа Екатерина Джумалиева, директор на Дирекция Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства, проф. Стоев отбеляза: Благодаря на целия образователен екип на Националния природонаучен музей при БАН за положените усилия и нека тази награда да ни даде мотивация за още по-интересни образователни инициативи през следващите години!

Статутът на наградата може да бъде видян тук.

Версия за печат