Национален природонаучен музей, Българска академия на науките | Новини

Представяне на книгата 'Илюстрована енциклопедия на животните'


25.9.2009 17:20

Понеделник, 28 септември 2009 г., от 17 ч. във фоайето на I етаж на музея ще бъде представено българското издание на ‘Илюстрована енциклопедия на животните’ от Джени Брус и колектив. Това е най-новата книга на издателство ‘Фют’, преведена и научно редактирана от проф. д.б.н. Златозар Боев. Енциклопедията е най-пълното еднотомно издание за животните, отпечатвано до сега у нас.

Представянето на книгата е посветено на световния ден за защита на животните 4 октомври. Решението за отбелязването му е взето през 1931 г. на Международния конгрес на привържениците на движението за защита на природата във Флоренция, Италия. Денят е избран, защото тогава католическата църква чества деня на Св. Франциск, покровител на животните.

Във фоайето на I етаж на музея от 10:00 до 18:00 ч. на 28.09.2009 г. ще бъде открит и временен щанд на издателство ‘Фют’, на който със специална отстъпка от коричната цена ще се продават Енциклопедията и други книги за природата.

— Допълнителна информация, предоставена от издателство ‘Фют’: 1, 2 [DOC]
Списък на книгите на издателството [DOC]Статия от Национален природонаучен музей, Българска академия на науките | Новини
https://www.nmnhs.com/09092501-news_bg.html


Печат!